Isolatie Eenum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Eenum? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Eenum. We gaan aan de slag met items als de buitengevel isoleren en minerale wol. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-eenum-9913

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder last van ongedierte
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9913
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje vind je de meest toegepaste toepassingen om een woning in Eenum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Eenum is betaalbaar beginnend bij € 880 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €205 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €205 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Eenum kost +/- €4450. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1210. Het rendement is al snel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12100. Dit levert op om en nabij €880 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens kennen we allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Eenum (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiebewuste wereld? Woning Eenum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Eenum. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4150)
€875
(€5900)
€1040
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€275
(€2050)
€325
(€3250)
Spouwmuur€340
(€1050)
€650
(€1950)
€875
(€3400)
HR++ glas€250
(€2075)
€300
(€3675)
€410
(€4450)
isolatie eenum 9913

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Eenum?

Waarom mijn woning in Eenum isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Ook geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125 en dat bespaart tot €255 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna vind je praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Karwei, Hubo, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Loppersum

Met behulp van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 15% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Eenum extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.loppersum.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Loppersum
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Eenum. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Eenum wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Eenum voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Eenum. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een gezond binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen