Isolatie Horn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Horn? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een investering zoals je spouwmuur isoleren of verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over isolatie Horn. We gaan aan de slag met items als isolatie van de vloer en verschillende materialen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-horn-6085

 • Besparen op energienota
 • Een gezond binnenklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6085
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje check je de meest interessante toepassingen om je woning in Horn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Horn kan zeer goedkoop (ongeveer € 870 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven fluctueren rond de €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Horn kost zo’n €5650. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. De besparing loopt op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12900. Dit levert op ong. €790 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0noemen we nog meer vaak toegepaste oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Horn (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige wereld? Woning Horn isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per jaar. Op deze website tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Horn. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3300)
€835
(€6900)
€1230
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€180
(€1700)
€315
(€3000)
Spouwmuur€350
(€1150)
€450
(€2575)
€815
(€3400)
HR++ glas€230
(€2225)
€280
(€3250)
€440
(€4425)
isolatie horn 6085

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Horn?

Waarom mijn woning in Horn isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Budget Energie en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en dat levert gemiddeld op €335 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma, Formido, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Mede door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 20% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Horn een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leudal
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Horn. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Horn wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Horn voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Horn. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam warm huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen