Isolatie Haelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Haelen? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering als de vloer isoleren en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Haelen. Je kunt denken aan items als de spouw isoleren en subsidie Isolatie april 2024. Meteen besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-haelen-6081

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Voor elk budget
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6081
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Haelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Haelen kan erg voordelig (rond de € 950 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1850 en de potentiële besparing ligt op €225 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Haelen kost je zo’n €5750. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. De winst is pakweg €930 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we nog meer aantrekkelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire opties.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Haelen (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere wereld? Woning Haelen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar. Hierna vind je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Haelen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€865
(€4750)
€1080
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€285
(€2550)
€325
(€2850)
Spouwmuur€220
(€925)
€640
(€2325)
€940
(€3025)
HR++ glas€220
(€2075)
€265
(€3550)
€375
(€4650)
isolatie haelen 6081

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Haelen?

Waarom mijn woning in Haelen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Eneco en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo, Multimate, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Met hulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Haelen een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leudal
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Haelen. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Dankzij het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Haelen wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Haelen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Haelen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden sowieso een gezond leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen