Isolatie Hunsel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hunsel? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal vind je nuttige informatie over isolatie Hunsel. Dit kan gaan om items als isolatie van verwarmingsbuizen en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-hunsel-6013

 • Lagere stookkosten
 • Minder tocht in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6013
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref jij de meest populaire manieren om jullie woning in Hunsel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hunsel is voordeling (al vanaf +/- € 960 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten bedragen zo’n €1675 en de besparing loopt op tot €280 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, icynene, folie, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hunsel kost gemiddeld €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. Het rendement is al snel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Daarmee bespaar je ongeveer €920, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zien we nog een aantal mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hunsel (maart 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en ook een bewuste samenleving? Woning Hunsel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. De besparing komt neer op €975 op jaarbasis. Hierna kijken we naar de hoogte van de investering op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hunsel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3450)
€815
(€4900)
€1160
(€8200)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€220
(€2450)
€305
(€2700)
Spouwmuur€295
(€1675)
€650
(€2600)
€795
(€3075)
HR++ glas€250
(€2650)
€270
(€3800)
€435
(€5150)
isolatie hunsel 6013

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hunsel?

Waarom mijn woning in Hunsel isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Delta of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Formido, Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 25 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Hunsel een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leudal
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hunsel. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Hunsel wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Hunsel voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Hunsel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen