Isolatie Heibloem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Heibloem? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties als bijv. de buitengevel isoleren en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Heibloem. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van buitenmuren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-heibloem-6089

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de populairste acties om jouw woning in Heibloem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Heibloem is interessant (vanaf ongeveer € 880 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €230 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten fluctueren rond de €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €200 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heibloem kost +/- €5000. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €950. De potentiële besparing ligt op €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12400. Het rendement is om en nabij €860 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we allerlei rendabele opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Heibloem (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere toekomst? Woning Heibloem isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina bekijk je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Heibloem. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4050)
€615
(€7350)
€960
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€270
(€2200)
€395
(€3050)
Spouwmuur€205
(€1500)
€570
(€2650)
€780
(€3550)
HR++ glas€240
(€2325)
€300
(€3350)
€365
(€4600)
isolatie heibloem 6089

Plekken in de regio:

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Heibloem?

Waarom mijn woning in Heibloem isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900 en besparen tot €290 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige acties als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hierna check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hubo, Formido, Multimate, Praxis, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Door te profiteren van subsidies worden investeringen in de woning zeker interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Heibloem een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Leudal
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Heibloem. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Heibloem wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Heibloem voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Heibloem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een prettig wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen