Isolatie Baexem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Baexem? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties zoals isolatie van platte dak en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over isolatie Baexem. Bijvoorbeeld vraagstukken over HR++ glas en verschillende materialen. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-baexem-6095

 • Minder energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6095
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina ontdek je de meest rendabele manieren om je woning in Baexem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Baexem is financieel toegankelijk beginnend bij € 830 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €2000 en je bespaart al snel €215 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Baexem kost gemiddeld €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. De potentiële besparing ligt op €750 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. De winst is zo’n €940 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we nog enkele populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Baexem (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of een energiebewuste toekomst? Woning Baexem isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 p/jaar. Op deze website kijken we naar de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Baexem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4000)
€775
(€4650)
€1110
(€9700)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€195
(€2450)
€340
(€3500)
Spouwmuur€305
(€1000)
€710
(€2200)
€845
(€3125)
HR++ glas€190
(€2200)
€310
(€3925)
€390
(€5275)
isolatie baexem 6095

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Baexem?

Waarom mijn woning in Baexem isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier als Budget Energie of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350 en geeft een besparing van €305, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Onderstaand tref je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Gamma, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Baexem een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leudal
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Baexem. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Baexem wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Baexem voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Baexem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen