Isolatie Ittervoort

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ittervoort? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als triple glas of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Ittervoort. Je leest uitvoerig over zaken als de bodem isoleren en glaswol. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ittervoort-6014

 • Aantrekkelijk rendement
 • Aangenamer wonen
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6014
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina vind je de meest toegepaste methodes om je woning in Ittervoort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ittervoort kan erg voordelig (vanaf plusminus € 920 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1725 en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, icynene, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ittervoort kost plusminus €5500. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12200. Dit levert op zo’n €830, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zijn er allerlei rendabele werkzaamheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Ittervoort (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en een duurzame samenleving? Woning Ittervoort isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. De besparing komt neer op €1375 per jaar. Onderstaand berekenen we de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Ittervoort. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4200)
€785
(€4750)
€1150
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€200
(€2500)
€330
(€3500)
Spouwmuur€180
(€1350)
€430
(€2200)
€895
(€3375)
HR++ glas€205
(€1825)
€315
(€3475)
€410
(€4600)
isolatie ittervoort 6014

Plaatsen in de buurt:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Ittervoort?

Waarom mijn woning in Ittervoort isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Nuon, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3725 en besparen tot €275 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote projecten zoals isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Hornbach, Multimate, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Dankzij een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de factuur mag je terugvragen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Ittervoort een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Leudal
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Ittervoort. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Ittervoort wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ittervoort voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Ittervoort. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen