Isolatie Nunhem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nunhem? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld triple glas of verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Nunhem. We staan stil bij items als de buitengevel isoleren en Rc-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nunhem-6083

 • Forse besparing mogelijk
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6083
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Hierna bekijk je de populairste acties om een woning in Nunhem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nunhem kan erg voordelig (al vanaf +/- € 940 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €235 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €280 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, dekens, glaswol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nunhem kost gemiddeld €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1170. De potentiële besparing ligt op €880 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12100. Dit levert op grofweg €750 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we allerlei alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nunhem (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Woning Nunhem isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de kosten (bij benadering) in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nunhem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€595
(€4650)
€970
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€190
(€2500)
€325
(€3300)
Spouwmuur€190
(€1150)
€490
(€2175)
€810
(€3275)
HR++ glas€250
(€2350)
€270
(€4300)
€415
(€5325)
isolatie nunhem 6083

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Nunhem?

Waarom mijn woning in Nunhem isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als Essent of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Multimate, Formido, Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Met behulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet een kwart van de offerte kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Nunhem een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Leudal
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Nunhem. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Nunhem wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nunhem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Nunhem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen