Isolatie Grathem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Grathem? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de spouw of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je nuttige informatie over isolatie Grathem. We staan stil bij thema’s als de zolder isoleren en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-grathem-6096

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6096
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check jij de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Grathem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Grathem is aantrekkelijk beginnend bij € 950 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €185 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Grathem kost je zo’n €5100. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Hiermee bespaar je circa €980, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we diverse populaire werkzaamheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Grathem (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Grathem isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. Dat komt neer op €875 p/jaar. Hieronder ontdek je de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Grathem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3650)
€595
(€5250)
€1090
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€260
(€1900)
€310
(€3200)
Spouwmuur€255
(€750)
€420
(€2250)
€895
(€3450)
HR++ glas€235
(€2450)
€260
(€3025)
€350
(€4450)
isolatie grathem 6096

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Grathem?

Waarom mijn woning in Grathem isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Budget Energie of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425 en besparen tot €200 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan check je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide projecten als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Door subsidies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 20% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Grathem extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leudal
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Grathem. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Grathem wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Grathem voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Grathem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een optimaal wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen