Isolatie Neer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Neer? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen als dakisolatie of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Neer. Je leest uitvoerig over thema’s als tochtwering en koudebruggen. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-neer-6086

 • Lagere energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6086
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf tref je de meest interessante acties om jouw woning in Neer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Neer is financieel toegankelijk (al vanaf € 930 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De prijzen bedragen zo’n €1850 en het resultaat is zo’n €245 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Neer kost gemiddeld €5250. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12600. Je profiteert van pakweg €970 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zijn er diverse populaire vormen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Neer (februari 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Neer isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. Dat komt neer op €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna vind je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Neer. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3200)
€615
(€6450)
€940
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€230
(€2500)
€355
(€3400)
Spouwmuur€370
(€925)
€590
(€2650)
€820
(€3575)
HR++ glas€205
(€2250)
€305
(€3625)
€380
(€4425)
isolatie neer 6086

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Neer?

Waarom mijn woning in Neer isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625 en geeft een besparing van €235, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Formido, Hubo, Karwei, Multimate, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Leudal

Dankzij een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 20% van de onkosten mag je terugvragen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Neer extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leudal
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Neer. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Neer wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Neer voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Neer. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden jou een gezond binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen