Isolatie Roggel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Roggel? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een aantal stappen zoals de bodem isoleren en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je handige informatie over isolatie Roggel. Bijvoorbeeld thema’s als kieren dichten en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-roggel-6089

 • Snel terugverdiend
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje check jij de populairste manieren om jullie woning in Roggel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Roggel is goed te betalen (vanaf € 980 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn ongeveer €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €185 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Roggel kost zo’n €5500. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. De besparing loopt op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12900. Het rendement is circa €930 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we verschillende interessante oplossingen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Roggel (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste toekomst? Woning Roggel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. Dat is dus al gauw €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Roggel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4200)
€835
(€5100)
€960
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€225
(€2150)
€375
(€3200)
Spouwmuur€325
(€1100)
€500
(€2050)
€915
(€3200)
HR++ glas€230
(€2400)
€270
(€4100)
€400
(€4600)
isolatie roggel 6089

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Roggel?

Waarom mijn woning in Roggel isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Essent of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650 en besparen tot €260 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Praxis, Formido, Karwei, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 20% van de offerte mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Roggel een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leudal
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Roggel. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Roggel wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Roggel voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Roggel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen