Isolatie Ell

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ell? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld muren isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met diverse informatie over isolatie Ell. Denk aan thema’s als isolatie van de buitengevel en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ell-6011

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Zet het milieu op 1
 • Reductie geluid
 • Toekomstbestendig

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6011
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop ontdek jij de populairste manieren om je woning in Ell te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ell is voordeling (plusminus € 980 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De onkosten fluctueren rond de €1700 en het bespaart circa €205, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, icynene, folie, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ell kost +/- €5700. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Dit levert op plusminus €860, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog enkele populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Ell (april 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Ell isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 per 12 maanden. Onderstaand ontdek je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Ell. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4000)
€735
(€7450)
€1140
(€9100)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€260
(€2200)
€310
(€3400)
Spouwmuur€175
(€1725)
€610
(€2400)
€870
(€3350)
HR++ glas€190
(€2400)
€330
(€3075)
€440
(€4850)
isolatie ell 6011

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ell?

Waarom mijn woning in Ell isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000 en dat levert gemiddeld op €330 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder lees je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Hubo, Formido, Karwei, Praxis. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Door te profiteren van subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15% van de kosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Ell extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leudal
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Ell. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Ell wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ell voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Ell. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen dragen bij aan een lekker warm huis en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen