Isolatie Cranendonck

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Cranendonck? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties als isolatie van platte dak en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je waardevolle informatie over isolatie Cranendonck. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van binnenmuren en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-cranendonck-6021

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Geen vochtproblemen
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna vind je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Cranendonck te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Cranendonck kan erg voordelig (vanaf plusminus € 920 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €255, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Cranendonck kost doorgaans €5550. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Het rendement is pakweg €940 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast onderscheiden we nog enkele interessante vormen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Cranendonck (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een duurzame gemeenschap? Woning Cranendonck isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Cranendonck. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4200)
€875
(€7500)
€1100
(€9050)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€240
(€2200)
€390
(€3300)
Spouwmuur€250
(€1600)
€560
(€2250)
€890
(€3050)
HR++ glas€230
(€2525)
€300
(€4225)
€415
(€4850)
isolatie cranendonck 6021

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Cranendonck?

Waarom mijn woning in Cranendonck isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Formido, Hornbach, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Cranendonck

Mede door een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 15 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Cranendonck extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.cranendonck.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cranendonck
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Cranendonck. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Cranendonck wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Cranendonck voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Cranendonck. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen