Isolatie Kelpen-Oler

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kelpen-Oler? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie van de schuur of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Kelpen-Oler. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van platte dak en U-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-kelpen-oler-6037

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6037
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna bekijk je de aantrekkelijkste acties om een woning in Kelpen-Oler te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kelpen-Oler is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 840 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €185 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1975 en het bespaart circa €225 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kelpen-Oler kost gemiddeld €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Het rendement is al snel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Dit levert op pakweg €960 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we diverse populaire werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kelpen-Oler (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijk een energiebewuste samenleving? Woning Kelpen-Oler isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Kelpen-Oler. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4250)
€885
(€5300)
€980
(€9650)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€175
(€2250)
€335
(€3550)
Spouwmuur€185
(€1100)
€690
(€2250)
€915
(€3125)
HR++ glas€250
(€2875)
€305
(€3175)
€405
(€4850)
isolatie kelpen-oler 6037

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kelpen-Oler?

Waarom mijn woning in Kelpen-Oler isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Qurrent, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700 en besparen tot €255, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote klussen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Multimate, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Kelpen-Oler een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Leudal
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Kelpen-Oler. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Kelpen-Oler wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kelpen-Oler voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Kelpen-Oler. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen