Isolatie Neeritter

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Neeritter? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Neeritter. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van de dakkapel en houtwol isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-neeritter-6015

 • Lagere maandlasten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Goed voor het klimaat
 • Maak je huis stiller
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6015
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de meest toegepaste acties om jullie woning in Neeritter te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Neeritter kan zeer goedkoop (rond de € 810 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1675 en het rendement ligt op zo’n €190 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Neeritter kost om en nabij de €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Het voordeel is om en nabij €930 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er nog een aantal interessante opties. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele vormen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Neeritter (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en uiteraard een bewuste toekomst? Woning Neeritter isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. Dat is dus al gauw €1125 per jaar. Op deze pagina berekenen we de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Neeritter. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3850)
€865
(€6100)
€1040
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€180
(€2250)
€300
(€3600)
Spouwmuur€345
(€750)
€640
(€2700)
€820
(€3050)
HR++ glas€250
(€2575)
€285
(€3500)
€440
(€4600)
isolatie neeritter 6015

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Neeritter?

Waarom mijn woning in Neeritter isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Greenchoice of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150 en besparen tot €275, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Te koop bij erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo, Formido. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Dankzij (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Neeritter extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leudal
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Neeritter. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Neeritter wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Neeritter voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Neeritter. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangename leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen