Isolatie Heythuysen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Heythuysen? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie Heythuysen. We gaan aan de slag met zaken als verwarmingsbuizen isoleren en U-waarde. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-heythuysen-6093

 • Lagere energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6093
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop tref je de meest populaire manieren om jouw woning in Heythuysen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heythuysen is aantrekkelijk (vanaf € 810 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €265 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1650 en de winst ligt rond de €255 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Heythuysen kost +/- €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. De winst is pakweg €870 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er meerdere rendabele vormen. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Heythuysen (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of een milieuvriendelijke wereld? Woning Heythuysen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 op jaarbasis. Op deze website calculeren we de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Heythuysen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3050)
€835
(€6250)
€1100
(€9950)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€250
(€2350)
€375
(€3500)
Spouwmuur€370
(€1500)
€690
(€2125)
€900
(€3175)
HR++ glas€195
(€2450)
€310
(€3850)
€425
(€4625)
isolatie heythuysen 6093

Plekken in de regio:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Heythuysen?

Waarom mijn woning in Heythuysen isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als Delta en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200 en besparen tot €225 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hieronder vind je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Heythuysen een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leudal
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Heythuysen. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door het advies hieronder kom je met een isolatieplan Heythuysen wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Heythuysen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Heythuysen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen