Isolatie Buggenum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Buggenum? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een investering zoals de schuur isoleren en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna check je nuttige informatie over isolatie Buggenum. Denk aan items als isolerende kozijnen en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-buggenum-6082

 • Lagere energienota
 • Een prettig binnenklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6082
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf check jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Buggenum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Buggenum is financieel toegankelijk (vanaf € 950 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €230 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1625 en het resultaat is zo’n €220 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, icynene, steenwol, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Buggenum kost ongeveer €4500. Doe je het zelf? Dan kost het circa €980. De besparing loopt op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11400. Hiermee bespaar je grofweg €970 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we nog meer populaire opties. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Buggenum (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste toekomst? Woning Buggenum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. Dat komt neer op €1375 per jaar. Onderstaand tref je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Buggenum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3150)
€665
(€6350)
€960
(€8200)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€170
(€2250)
€395
(€3550)
Spouwmuur€315
(€1125)
€600
(€2150)
€930
(€3000)
HR++ glas€195
(€1900)
€320
(€3850)
€420
(€5100)
isolatie buggenum 6082

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Buggenum?

Waarom mijn woning in Buggenum isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Energiedirect of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475, dat betekent een winst van 300 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Praxis, Multimate, Hornbach, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Leudal

Via subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Buggenum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Leudal
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Buggenum. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Buggenum wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Buggenum voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Buggenum. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen