Isolatie Haler

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Haler? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties als vliering isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina lees je nuttige informatie over isolatie Haler. Dit kan gaan om items als isolatie binnenkant gevel en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-haler-6012

 • Lagere energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Beschermt ook tegen brand
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6012
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand vind jij de meest interessante manieren om jullie woning in Haler te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Haler kan erg voordelig (vanaf € 870 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1825 en het bespaart circa €275 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Haler kost om en nabij de €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1150. De besparing loopt op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11600. De winst is pakweg €770 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we meerdere mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Haler (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Woning Haler isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2750 m3. Dat komt neer op €850 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal check je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Haler. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4000)
€615
(€6850)
€950
(€9700)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€240
(€1700)
€390
(€2800)
Spouwmuur€235
(€1050)
€470
(€2000)
€885
(€3425)
HR++ glas€235
(€1950)
€335
(€3575)
€400
(€4875)
isolatie haler 6012

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Haler?

Waarom mijn woning in Haler isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Essent en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder check je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leudal

Dankzij een subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 20% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Haler extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leudal.nl voor de status in februari 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leudal
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Haler. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Via tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Haler wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Haler voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Haler. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen