Isolatie De Marne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in De Marne? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als schuin dak isoleren of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie De Marne. Dit kan gaan om zaken als radiatorfolie plaatsen en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-de-marne-9966

 • Lagere stookkosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Kan snel aangebracht worden
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9966
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl lees jij de meest interessante acties om je woning in De Marne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in De Marne kan erg voordelig (om en nabij de € 940 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en het bespaart circa €255 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in De Marne kost doorgaans €5450. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12900. Je profiteert van pakweg €920 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Ook kennen we nog meer rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in De Marne (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Woning De Marne isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. Dat komt neer op €1450 per jaar. Onderstaand ontdek je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in De Marne. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4150)
€805
(€7250)
€1220
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€255
(€1650)
€395
(€3500)
Spouwmuur€390
(€1475)
€670
(€1925)
€890
(€3225)
HR++ glas€190
(€2075)
€275
(€3900)
€405
(€4925)
isolatie de-marne 9966

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in De Marne?

Waarom mijn woning in De Marne isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3575, waarbij u een besparing realiseert van €240, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Multimate, Gamma, Praxis, Formido, Karwei, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Marne

Dankzij een subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in De Marne een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in De Marne. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan De Marne wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in De Marne voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in De Marne. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een prettig wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen