Isolatie Lauwersoog

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lauwersoog? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de kruipruimte en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Lauwersoog. Je kunt denken aan topics als schuimstrips en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-lauwersoog-9976

 • De energienota gaat omlaag
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Ook geluidsdicht
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9976
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop lees jij de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Lauwersoog te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lauwersoog kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 910 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €210, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lauwersoog kost gemiddeld €5050. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €960. Het rendement is al snel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. De winst is circa €800 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0zijn er verschillende aantrekkelijke werkzaamheden. Hierna behandelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Lauwersoog (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Lauwersoog isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar. Hierna ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Lauwersoog. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€705
(€7150)
€1010
(€8700)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€270
(€2100)
€350
(€3250)
Spouwmuur€280
(€1100)
€520
(€2350)
€870
(€3075)
HR++ glas€230
(€2225)
€330
(€3925)
€420
(€5225)
isolatie lauwersoog 9976

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Lauwersoog?

Waarom mijn woning in Lauwersoog isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175 en dat bespaart tot €340 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je meer info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Formido, Praxis, Karwei, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Marne

Door subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20% van de offerte krijg je weer terug.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Lauwersoog een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Lauwersoog. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lauwersoog wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Lauwersoog voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Lauwersoog. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een gezond wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen