Isolatie Pieterburen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Pieterburen? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. enkele acties als bijv. spouwmuren isoleren of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Pieterburen. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de vliering en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-pieterburen-9968

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9968
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Hierna lees jij de meest toegepaste methodes om je woning in Pieterburen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Pieterburen is financieel toegankelijk (vanaf € 780 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1875 en de potentiële besparing ligt op €280 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Pieterburen kost doorgaans €4600. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12800. Het rendement is ongeveer €910 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we allerlei rendabele alternatieven. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Pieterburen (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of een groenere samenleving? Woning Pieterburen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. Dat komt neer op €1000 per jaar. Hieronder komen we met de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Pieterburen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4000)
€845
(€4800)
€1040
(€8900)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€290
(€2600)
€375
(€3400)
Spouwmuur€355
(€875)
€750
(€2200)
€900
(€3175)
HR++ glas€230
(€2225)
€285
(€4075)
€430
(€5400)
isolatie pieterburen 9968

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Pieterburen?

Waarom mijn woning in Pieterburen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor ziet u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Formido, Praxis, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Marne

Dankzij een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Pieterburen een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Pieterburen. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Pieterburen wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Pieterburen voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Pieterburen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen