Isolatie Leens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Leens? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen als isolatie van de vliering of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl tref je uitgebreide informatie over isolatie Leens. Dit kan gaan om vraagstukken over naden en kieren dichten en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-leens-9965

 • Lagere stookkosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder vervuiling
 • Buitengeluid absorberen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9965
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina check jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Leens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Leens kan erg voordelig (vanaf plusminus € 940 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €195 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1925 en het bespaart circa €205 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Leens kost doorgaans €5200. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1050. De potentiële besparing ligt op €690 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12100. Hiermee bespaar je pakweg €770 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we allerlei aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Leens (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Woning Leens isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand bekijk je de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Leens. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3050)
€665
(€5500)
€1000
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€220
(€1550)
€340
(€3350)
Spouwmuur€335
(€975)
€440
(€1900)
€910
(€3175)
HR++ glas€215
(€2725)
€305
(€3925)
€450
(€5400)
isolatie leens 9965

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen voor een isolatiespecialist in Leens?

Waarom mijn woning in Leens isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050, waarbij u een besparing realiseert van €260 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige projecten als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Formido, Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Marne

Dankzij opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Leens een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Leens. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Leens wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Leens voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Leens. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een comfortabele leefomgeving en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen