Isolatie Schouwerzijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Schouwerzijl? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je bruikbare informatie over isolatie Schouwerzijl. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie van schuine dak en koudeval. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-schouwerzijl-9962

 • Besparen op energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9962
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de interessantste onderdelen om jullie woning in Schouwerzijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Schouwerzijl is goed te betalen (vanaf zo’n € 900 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €195 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten bedragen zo’n €1775 en je bespaart al snel €225 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Schouwerzijl kost om en nabij de €4750. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Je profiteert van ong. €870, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Schouwerzijl (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een duurzame samenleving? Woning Schouwerzijl isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Schouwerzijl. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3500)
€765
(€5000)
€1220
(€8200)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€280
(€1650)
€395
(€3600)
Spouwmuur€270
(€1300)
€620
(€2375)
€910
(€3225)
HR++ glas€205
(€2700)
€335
(€3175)
€440
(€5175)
isolatie schouwerzijl 9962

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Schouwerzijl?

Waarom mijn woning in Schouwerzijl isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650 en besparen tot €260, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Praxis, Multimate, Formido. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Marne

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Schouwerzijl een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Schouwerzijl. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Schouwerzijl wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Schouwerzijl voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Schouwerzijl. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen