Isolatie Warfhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Warfhuizen? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina lees je diverse informatie over isolatie Warfhuizen. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van de buitengevel en glaswol. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-warfhuizen-9966

 • Besparen op energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Voor iedere portemonnee
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9966
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de meest interessante manieren om jouw woning in Warfhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Warfhuizen is voordeling (plusminus € 850 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €255 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Warfhuizen kost je zo’n €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Het rendement is grofweg €880, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verschillende rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Warfhuizen (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een bewuste samenleving? Woning Warfhuizen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2250 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder berekenen we de totale prijs in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Warfhuizen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3800)
€865
(€6850)
€1040
(€8200)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€225
(€1900)
€310
(€3050)
Spouwmuur€270
(€1600)
€560
(€2325)
€865
(€3525)
HR++ glas€235
(€2300)
€310
(€4150)
€435
(€5375)
isolatie warfhuizen 9966

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Vragen voor een isolatiespecialist in Warfhuizen?

Waarom mijn woning in Warfhuizen isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225 en dat bespaart tot €340, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande acties als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Marne

Met hulp van subsidies wordt woningisolatie nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 15 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Warfhuizen een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Warfhuizen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Warfhuizen wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Warfhuizen voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Warfhuizen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een optimaal binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen