Isolatie Zuurdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zuurdijk? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties zoals isolatie van de vloer of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je bruikbare informatie over isolatie Zuurdijk. Je kunt denken aan thema’s als isolatie van de spouw en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-zuurdijk-9965

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9965
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand achterhaal jij de meest populaire acties om een woning in Zuurdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zuurdijk is goed te betalen (ongeveer € 970 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1975 en de potentiële besparing ligt op €185, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zuurdijk kost doorgaans €5850. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. De besparing loopt op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Hiermee bespaar je om en nabij €900 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast bestaan er nog enkele alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Zuurdijk (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een bewuste wereld? Woning Zuurdijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per jaar. Hierna komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Zuurdijk. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3400)
€865
(€4750)
€1110
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€235
(€1850)
€375
(€3500)
Spouwmuur€280
(€1650)
€490
(€2650)
€910
(€3650)
HR++ glas€240
(€2525)
€305
(€4175)
€415
(€4625)
isolatie zuurdijk 9965

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zuurdijk?

Waarom mijn woning in Zuurdijk isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide acties zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Marne

Via (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Zuurdijk een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Zuurdijk. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Zuurdijk wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Middels een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Zuurdijk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Zuurdijk. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen