Isolatie Houwerzijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Houwerzijl? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie buitenkant gevel of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Houwerzijl. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie binnenkant gevel en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-houwerzijl-9973

 • Elke maand besparen op energie
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9973
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand achterhaal je de meest interessante manieren om een woning in Houwerzijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Houwerzijl is goed te betalen (al vanaf +/- € 840 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €245 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en de winst ligt rond de €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Houwerzijl kost gemiddeld €5100. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Dit levert op om en nabij €840, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we diverse mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Houwerzijl (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende toekomst? Woning Houwerzijl isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. De besparing komt neer op €1050 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Houwerzijl. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3150)
€765
(€6750)
€1080
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€195
(€2150)
€345
(€2900)
Spouwmuur€360
(€950)
€450
(€2650)
€875
(€3650)
HR++ glas€215
(€2050)
€305
(€4300)
€425
(€5075)
isolatie houwerzijl 9973

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Houwerzijl?

Waarom mijn woning in Houwerzijl isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825 en dat levert gemiddeld op €300 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Karwei, Gamma, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Marne

Mede door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Houwerzijl een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Houwerzijl. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Houwerzijl wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Houwerzijl voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Houwerzijl. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen