Isolatie Delfzijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Delfzijl? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering zoals binnenmuren isoleren en tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je belangrijke informatie over isolatie Delfzijl. Je komt meer te weten over topics als triple glas en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-delfzijl-9931

 • Hoog rendement
 • Minder last van vocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder geluid van buiten
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9931
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna achterhaal jij de populairste werkzaamheden om een woning in Delfzijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Delfzijl kan zeer goedkoop (om en nabij de € 990 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, glaswol, icynene, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Delfzijl kost ongeveer €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1010. De besparing loopt op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12900. Je profiteert van circa €760 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we allerlei alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Delfzijl (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Delfzijl isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. De besparing komt neer op €800 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Delfzijl. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3200)
€605
(€4650)
€940
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€175
(€2000)
€340
(€3600)
Spouwmuur€290
(€1050)
€480
(€2175)
€840
(€3425)
HR++ glas€215
(€2775)
€315
(€4175)
€400
(€4675)
isolatie delfzijl 9931

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Delfzijl?

Waarom mijn woning in Delfzijl isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000 en geeft een besparing van €245 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Praxis, Multimate, Hubo, Formido. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Delfzijl

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Delfzijl een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.delfzijl.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Delfzijl
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Delfzijl. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door middel van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Delfzijl wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Delfzijl voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Delfzijl. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen