Isolatie Wehe-den Hoorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wehe-den Hoorn? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als de gevel isoleren of isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je bruikbare informatie over isolatie Wehe-den Hoorn. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de binnengevel en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wehe-den-hoorn-9964

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Je kunt veel zelf doen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9964
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check jij de meest interessante methodes om een woning in Wehe-den Hoorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wehe-den Hoorn is interessant (ongeveer € 950 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €205 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, folie, glaswol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Wehe-den Hoorn kost +/- €5500. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. Het rendement is al snel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12200. Hiermee bespaar je circa €830 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we meerdere interessante opties. Hieronder beschrijven we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wehe-den Hoorn (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke toekomst? Woning Wehe-den Hoorn isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. Dat komt neer op €1175 per jaar. Onderstaand calculeren we de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wehe-den Hoorn. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4100)
€855
(€6200)
€910
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€250
(€1800)
€350
(€2950)
Spouwmuur€235
(€775)
€500
(€2150)
€920
(€3350)
HR++ glas€200
(€2525)
€275
(€4300)
€420
(€4850)
isolatie wehe-den-hoorn 9964

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Wehe-den Hoorn?

Waarom mijn woning in Wehe-den Hoorn isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice of NLE, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150, dat betekent een winst van 300 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Marne

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Wehe-den Hoorn een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Wehe-den Hoorn. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Wehe-den Hoorn wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wehe-den Hoorn voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Wehe-den Hoorn. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen