Isolatie Vierhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vierhuizen? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie van binnenmuren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Vierhuizen. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van schuine dak en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-vierhuizen-9975

 • Lagere energierekening
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9975
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest populaire werkzaamheden om een woning in Vierhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vierhuizen is interessant (plusminus € 980 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €280 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Vierhuizen kost om en nabij de €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Daarmee bespaar je circa €980, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Vierhuizen (mei 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Vierhuizen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per 12 maanden. Op deze pagina check je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Vierhuizen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4350)
€795
(€5550)
€940
(€8200)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€290
(€1800)
€300
(€3600)
Spouwmuur€180
(€1200)
€620
(€2350)
€910
(€3650)
HR++ glas€205
(€2700)
€325
(€3425)
€435
(€5300)
isolatie vierhuizen 9975

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Vierhuizen?

Waarom mijn woning in Vierhuizen isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Delta of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500, waarbij u een besparing realiseert van €200 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder vind je meer info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Karwei, Praxis, Hubo, Formido. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Marne

Door gebruik te maken van subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Vierhuizen een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Vierhuizen. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij ons stappenplan kom je met een isolatieplan Vierhuizen wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vierhuizen voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Vierhuizen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen