Isolatie Eenrum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Eenrum? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van schuine dak en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je belangrijke informatie over isolatie Eenrum. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals warmtereflecterende folie en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-eenrum-9967

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een prettig leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9967
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina tref je de meest toegepaste acties om jullie woning in Eenrum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eenrum is goedkoop (rond de € 860 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Eenrum kost +/- €5450. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. De besparing loopt op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11300. De winst is ongeveer €940 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast kennen we verscheidene interessante werkzaamheden. Hieronder beschrijven we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Eenrum (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Eenrum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. Dat komt neer op €1250 (jaarlijks). Onderstaand check je de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Eenrum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3550)
€875
(€4800)
€940
(€8600)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€230
(€2500)
€305
(€3350)
Spouwmuur€265
(€1575)
€680
(€2550)
€820
(€3500)
HR++ glas€205
(€2775)
€285
(€3900)
€375
(€4575)
isolatie eenrum 9967

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Eenrum?

Waarom mijn woning in Eenrum isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725 en besparen tot €230 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis, Gamma, Formido. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Marne

Door te profiteren van een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Eenrum extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Eenrum. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Eenrum wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Eenrum voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Eenrum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en veel minder stookkosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen