Isolatie Zoutkamp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zoutkamp? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals vliering isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website lees je uitgebreide informatie over isolatie Zoutkamp. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van de zolder en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zoutkamp-9974

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Weinig last meer van vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Een warmere én stillere woning
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9974
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek jij de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Zoutkamp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zoutkamp is interessant (vanaf plusminus € 940 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €270 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €2000 en het resultaat is zo’n €225 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zoutkamp kost zo’n €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het voordeel is pakweg €750 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog enkele aantrekkelijke opties. In de volgende paragraaf vermelden we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Zoutkamp (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of een energiezuinige wereld? Woning Zoutkamp isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per jaar. Onderstaand tref je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Zoutkamp. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€745
(€6250)
€940
(€8450)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€180
(€2400)
€370
(€2700)
Spouwmuur€315
(€750)
€570
(€2050)
€810
(€3425)
HR++ glas€205
(€2000)
€265
(€3850)
€430
(€5400)
isolatie zoutkamp 9974

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Zoutkamp?

Waarom mijn woning in Zoutkamp isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550 en dat levert gemiddeld op €285 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website lees je een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Formido, Hubo, Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Marne

Door te profiteren van een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 15% van de onkosten kan je terugvragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Zoutkamp extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Zoutkamp. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Zoutkamp wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zoutkamp voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Zoutkamp. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen