Isolatie Hornhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hornhuizen? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als de buitengevel isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Hornhuizen. We staan stil bij topics als verwarmingsbuizen isoleren en minerale wol. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hornhuizen-9978

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Ook akoestische isolatie
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9978
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf lees jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Hornhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hornhuizen is voordeling (vanaf € 720 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €205 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten zijn gemiddeld €1900 en het rendement ligt op zo’n €280 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hornhuizen kost doorgaans €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Het rendement is al snel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Je profiteert van om en nabij €930 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens bestaan er nog enkele vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste vormen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hornhuizen (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en uiteraard een duurzame wereld? Woning Hornhuizen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. Dat is dus al gauw €825 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Hornhuizen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3500)
€605
(€5250)
€960
(€9900)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€245
(€2200)
€350
(€2950)
Spouwmuur€370
(€950)
€440
(€2300)
€840
(€3250)
HR++ glas€210
(€2325)
€305
(€3125)
€355
(€5375)
isolatie hornhuizen 9978

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Hornhuizen?

Waarom mijn woning in Hornhuizen isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375 en besparen tot €240 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse projecten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Formido, Multimate, Hornbach, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Marne

Door te profiteren van subsidies wordt je woning isoleren nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Hornhuizen een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Hornhuizen. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Hornhuizen wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hornhuizen voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Hornhuizen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een lekker warm huis en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen