Isolatie Mensingeweer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Mensingeweer? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties zoals isolatie van muren en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Mensingeweer. Je leest uitvoerig over topics als de schuur isoleren en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-mensingeweer-9961

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9961
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je de meest interessante stappen om je woning in Mensingeweer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Mensingeweer kan erg voordelig (rond de € 890 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €210 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven bedragen zo’n €1775 en je bespaart al snel €270 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, glaswol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Mensingeweer kost +/- €5850. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. De besparing loopt op tot €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Je profiteert van circa €900 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we nog meer populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Mensingeweer (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste maatschappij? Woning Mensingeweer isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Mensingeweer. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4200)
€695
(€6750)
€1060
(€8300)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€280
(€2600)
€325
(€2800)
Spouwmuur€190
(€925)
€500
(€2325)
€805
(€3350)
HR++ glas€200
(€1850)
€300
(€3775)
€375
(€5300)
isolatie mensingeweer 9961

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Mensingeweer?

Waarom mijn woning in Mensingeweer isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Budget Energie en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Mede is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900, dat betekent een winst van 270 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze website vind je praktische info over veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Praxis, Gamma, Hubo, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Marne

Met hulp van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Mensingeweer een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Mensingeweer. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mensingeweer wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Mensingeweer voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Mensingeweer. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een gezonde leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen