Isolatie Kloosterburen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kloosterburen? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen zoals de spouw isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand ontdek je handige informatie over isolatie Kloosterburen. Bijvoorbeeld thema’s als de zolder isoleren en U-waarde. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-kloosterburen-9977

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Geluidswerende werking
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9977
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop zie je de populairste manieren om jullie woning in Kloosterburen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kloosterburen is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 770 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn gemiddeld €1775 en je bespaart al snel €285 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kloosterburen kost plusminus €4700. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Hiermee bespaar je om en nabij €950, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog enkele interessante alternatieven. In het volgende overzicht vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Kloosterburen (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een duurzame wereld? Woning Kloosterburen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Kloosterburen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3750)
€805
(€7050)
€940
(€9300)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€205
(€1900)
€300
(€2850)
Spouwmuur€340
(€1400)
€560
(€2500)
€805
(€3575)
HR++ glas€200
(€2825)
€340
(€3350)
€445
(€5100)
isolatie kloosterburen 9977

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Kloosterburen?

Waarom mijn woning in Kloosterburen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250 en dat levert gemiddeld op €335 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide activiteiten zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Gamma, Praxis, Hubo, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente De Marne

Via een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 25% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Kloosterburen een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Kloosterburen. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Kloosterburen wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kloosterburen voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Kloosterburen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een aangenaam warm huis en flink lagere energiekosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen