Isolatie Westernieland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Westernieland? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via haalbare maatregelen zoals isolatie van muren of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je handige informatie over isolatie Westernieland. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van muren en condensvorming. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-westernieland-9969

 • Snel terugverdiend
 • Minder last van trek en tocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Weinig geluid in de woning
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9969
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de populairste onderdelen om jullie woning in Westernieland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Westernieland is voordeling (vanaf € 990 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €235 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven fluctueren rond de €1700 en het bespaart circa €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Westernieland kost ongeveer €5800. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11200. Het voordeel is zo’n €770 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we nog enkele populaire vormen. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Westernieland (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een groenere maatschappij? Woning Westernieland isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2875 m3. De besparing komt neer op €875 (jaarlijks). Op deze website komen we met de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Westernieland. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3100)
€855
(€6700)
€1150
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€185
(€2450)
€380
(€3300)
Spouwmuur€310
(€1625)
€680
(€2575)
€855
(€3650)
HR++ glas€230
(€2200)
€270
(€3750)
€400
(€5300)
isolatie westernieland 9969

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Westernieland?

Waarom mijn woning in Westernieland isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Eneco of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700 en geeft een besparing van €295 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende acties als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Praxis, Hornbach, Formido, Gamma, Karwei. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Marne

Via subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Westernieland een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Westernieland. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Via onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Westernieland wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Westernieland voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Westernieland. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen