Isolatie Ulrum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ulrum? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties als isolatie van de schuur of isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Ulrum. We zoomen in op zaken als gevelisolatie en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-ulrum-9971

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Goed voor het klimaat
 • Minder last van ongedierte
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9971
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand tref je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Ulrum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ulrum is aantrekkelijk (vanaf € 900 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €230 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De onkosten zijn ongeveer €1675 en het rendement ligt op zo’n €190 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ulrum kost ongeveer €4650. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Dit levert op zo’n €780 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zien we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ulrum (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Woning Ulrum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. Dat komt neer op €1150 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Ulrum. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4300)
€885
(€5400)
€970
(€9500)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€195
(€1950)
€385
(€2950)
Spouwmuur€340
(€1425)
€700
(€2425)
€915
(€3375)
HR++ glas€225
(€2975)
€315
(€3700)
€420
(€4500)
isolatie ulrum 9971

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ulrum?

Waarom mijn woning in Ulrum isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Qurrent, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575 en dat bespaart tot €220 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hierna check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Praxis, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Marne

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Ulrum een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.demarne.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Marne
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Ulrum. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Ulrum wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ulrum voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Ulrum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen