Isolatie Oldambt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oldambt? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Door middel van enkele acties zoals je spouwmuur isoleren of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Oldambt. Je komt meer te weten over topics als isolatie van de buitengevel en verschillende materialen. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-oldambt-9671

 • Besparen op energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Draag bij aan een milieu
 • Maak je huis stiller
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9671
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref je de meest rendabele toepassingen om je woning in Oldambt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oldambt kan erg voordelig (om en nabij de € 740 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1675 en het bespaart circa €260 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, PUR schuim, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oldambt kost gemiddeld €5450. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12200. De winst is zo’n €880 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook bestaan er allerlei populaire vormen. Hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oldambt (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste maatschappij? Woning Oldambt isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per jaar. Hieronder kijken we naar de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oldambt. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3250)
€735
(€7250)
€970
(€9250)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€295
(€2350)
€380
(€3300)
Spouwmuur€360
(€1250)
€740
(€2525)
€830
(€3400)
HR++ glas€205
(€2475)
€315
(€4300)
€360
(€4900)
isolatie oldambt 9671

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ voor de isolatiespecialist in Oldambt?

Waarom mijn woning in Oldambt isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3050 en dat levert gemiddeld op €205 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Formido, Karwei, Gamma, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldambt

Met behulp van subsidies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Oldambt een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Oldambt. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. onderstaande tips creëer je een isolatieplan Oldambt wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oldambt voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Oldambt. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen