Isolatie Beerta

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Beerta? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen zoals de gevel isoleren en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Beerta. Je leest uitvoerig over onderwerpen als buitenmuren isoleren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-beerta-9686

 • Significant lagere energiekosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Vermindering Milieu-impact
 • Relatief snel te plaatsen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9686
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de populairste methodes om je woning in Beerta te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Beerta is aantrekkelijk (rond de € 860 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn ongeveer €1700 en het resultaat is zo’n €285, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Beerta kost zo’n €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. De potentiële besparing ligt op €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. De winst is om en nabij €990, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er meerdere mogelijke vormen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Beerta (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een groenere toekomst? Woning Beerta isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Beerta. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3700)
€695
(€6750)
€1180
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€190
(€1950)
€330
(€2750)
Spouwmuur€280
(€775)
€700
(€2600)
€855
(€3200)
HR++ glas€230
(€1975)
€330
(€3850)
€365
(€5150)
isolatie beerta 9686

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Beerta?

Waarom mijn woning in Beerta isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Energiedirect of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website check je kort & bondige info over het actuele aanbod. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldambt

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Beerta een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Beerta. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Beerta wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Beerta voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Beerta. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen