Isolatie Nieuw Scheemda

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nieuw Scheemda? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je nuttige informatie over isolatie Nieuw Scheemda. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als tochtstrips of tochtbanden en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nieuw-scheemda-9943

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een verantwoorde warme woning
 • Meer stilte in huis
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9943
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Nieuw Scheemda te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nieuw Scheemda kan erg voordelig (al vanaf +/- € 950 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nieuw Scheemda kost je zo’n €5150. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. Het rendement is al snel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11700. Je profiteert van plusminus €950 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we diverse populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuw Scheemda (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en uiteraard een groenere wereld? Woning Nieuw Scheemda isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 per jaar. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuw Scheemda. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3400)
€645
(€6000)
€1010
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€275
(€2150)
€400
(€3550)
Spouwmuur€375
(€950)
€490
(€2750)
€885
(€3200)
HR++ glas€195
(€2025)
€275
(€3325)
€425
(€5325)
isolatie nieuw-scheemda 9943

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Nieuw Scheemda?

Waarom mijn woning in Nieuw Scheemda isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Delta of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, dat betekent een winst van 280 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Karwei, Multimate, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldambt

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Nieuw Scheemda een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Nieuw Scheemda. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Nieuw Scheemda wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Nieuw Scheemda voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Nieuw Scheemda. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen