Isolatie Bad Nieuweschans

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bad Nieuweschans? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel als de schuur isoleren en isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Bad Nieuweschans. Je leest uitvoerig over items als dakkapel isoleren en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-bad-nieuweschans-9693

 • Besparen op energierekening
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder last van lawaai van straat
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9693
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Bad Nieuweschans te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bad Nieuweschans is betaalbaar (vanaf zo’n € 880 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn ongeveer €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bad Nieuweschans kost je zo’n €4650. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12600. Het voordeel is om en nabij €960 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we nog een aantal aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder praten we over de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Bad Nieuweschans (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Woning Bad Nieuweschans isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per jaar. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Bad Nieuweschans. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3100)
€665
(€4700)
€1240
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€240
(€2650)
€375
(€2800)
Spouwmuur€270
(€1550)
€620
(€2450)
€810
(€3100)
HR++ glas€240
(€2200)
€305
(€3850)
€420
(€5225)
isolatie bad-nieuweschans 9693

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Bad Nieuweschans?

Waarom mijn woning in Bad Nieuweschans isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Delta of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775, dat betekent een winst van 305 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Multimate, Praxis, Gamma, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldambt

Door te profiteren van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa een kwart van de offerte kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Bad Nieuweschans een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Bad Nieuweschans. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Bad Nieuweschans wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bad Nieuweschans voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Bad Nieuweschans. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden jou een optimaal leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen