Isolatie Winschoten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Winschoten? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Winschoten. We bespreken onderwerpen als isolatie van de vliering en Rc-waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-winschoten-9671

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Voor iedere portemonnee
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9671
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina check jij de meest interessante manieren om je woning in Winschoten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Winschoten kan zeer goedkoop (rond de € 710 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn ongeveer €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Winschoten kost gemiddeld €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €950. De besparing loopt op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Het voordeel is ong. €930 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verscheidene rendabele opties. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Winschoten (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Woning Winschoten isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 op jaarbasis. Onderstaand calculeren we de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Winschoten. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3150)
€835
(€6100)
€950
(€8050)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€250
(€1750)
€400
(€3100)
Spouwmuur€300
(€1000)
€650
(€2075)
€790
(€3125)
HR++ glas€195
(€1925)
€260
(€3600)
€450
(€4800)
isolatie winschoten 9671

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Winschoten?

Waarom mijn woning in Winschoten isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000 en geeft een besparing van €350 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hornbach, Formido, Hubo, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldambt

Door de ondersteuning van subsidies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus een kwart van de offerte kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Winschoten extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Winschoten. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Winschoten wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Winschoten voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Winschoten. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen