Isolatie Oudezijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oudezijl? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties zoals triple glas en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna tref je uiteenlopende informatie over isolatie Oudezijl. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie binnenkant gevel en ventilatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oudezijl-9691

 • Minder energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Minder last van ongedierte
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9691
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop tref jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in Oudezijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oudezijl is interessant (gemiddeld zo’n € 930 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven liggen rond €1600 en de winst ligt rond de €220 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, steenwol, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oudezijl kost gemiddeld €5400. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11800. Je profiteert van ong. €910 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog enkele alternatieve vormen. In het volgende overzicht praten we over de meest populaire vormen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Oudezijl (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Woning Oudezijl isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 p/jaar. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oudezijl. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3750)
€705
(€6800)
€1030
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€200
(€2200)
€325
(€3200)
Spouwmuur€190
(€800)
€560
(€2225)
€845
(€3025)
HR++ glas€205
(€2200)
€340
(€3775)
€395
(€5200)
isolatie oudezijl 9691

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oudezijl?

Waarom mijn woning in Oudezijl isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350 en geeft een besparing van €320 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldambt

Mede door subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg een kwart van de factuur kan je terugvorderen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Oudezijl een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Oudezijl. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Oudezijl wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oudezijl voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Oudezijl. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen