Isolatie Westerlee

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Westerlee? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel zoals binnenmuren isoleren of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze website bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Westerlee. We zoomen in op vraagstukken over schuimstrips en subsidie Isolatie mei 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-westerlee-9678

 • Besparen op energienota
 • Een prettig klimaat in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9678
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop tref jij de interessantste stappen om je woning in Westerlee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Westerlee is interessant (vanaf plusminus € 780 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €230 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten fluctueren rond de €1800 en de besparing loopt op tot €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Westerlee kost om en nabij de €4550. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het rendement is om en nabij €890 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene alternatieve oplossingen. Hieronder beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Westerlee (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Woning Westerlee isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. Dat komt neer op €1125 (jaarlijks). Onderstaand ontdek je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Westerlee. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3750)
€675
(€5400)
€1010
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€275
(€2200)
€305
(€2750)
Spouwmuur€360
(€900)
€750
(€2475)
€895
(€3150)
HR++ glas€230
(€1950)
€335
(€3400)
€435
(€4875)
isolatie westerlee 9678

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Westerlee?

Waarom mijn woning in Westerlee isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Delta en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000 en geeft een besparing van €300 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Onderstaand lees je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Karwei, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldambt

Door de ondersteuning van subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet een kwart van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Westerlee een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Westerlee. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Westerlee wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Westerlee voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Westerlee. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen