Isolatie Drieborg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Drieborg? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Drieborg. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als radiatorisolatie en subsidie Isolatie mei 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-drieborg-9688

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een gezond klimaat in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Minder geluidsoverlast
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9688
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna vind jij de meest populaire methodes om jouw woning in Drieborg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Drieborg is voordeling (al vanaf +/- € 860 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Drieborg kost doorgaans €5500. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Je profiteert van circa €960, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er allerlei rendabele werkzaamheden. Hierna beschrijven we de populairste vormen.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Drieborg (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een energiebewuste samenleving? Woning Drieborg isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar. Hierna check je de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Drieborg. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€585
(€5650)
€980
(€8050)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€250
(€1550)
€375
(€3500)
Spouwmuur€345
(€950)
€470
(€2000)
€920
(€3225)
HR++ glas€210
(€2275)
€260
(€4225)
€355
(€4900)
isolatie drieborg 9688

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over de isolatiespecialist in Drieborg?

Waarom mijn woning in Drieborg isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Daardoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, Multimate, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldambt

Door subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Drieborg extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Drieborg. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Drieborg wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Drieborg voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Drieborg. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen