Isolatie t Waar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in t Waar? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van de spouw of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl komen we met diverse informatie over isolatie t Waar. Denk aan vraagstukken over isolatie van binnenmuren en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-t-waar-9942

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9942
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna vind je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in t Waar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in t Waar is goedkoop (vanaf € 800 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1825 en de potentiële besparing ligt op €205, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in t Waar kost je zo’n €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. De besparing loopt op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Hiermee bespaar je circa €750 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast kennen we nog een aantal rendabele vormen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in t Waar (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een groenere samenleving? Woning t Waar isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl tref je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in t Waar. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3050)
€575
(€4650)
€1220
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€255
(€2650)
€370
(€2950)
Spouwmuur€310
(€825)
€500
(€2575)
€910
(€3450)
HR++ glas€195
(€2250)
€300
(€3250)
€370
(€4425)
isolatie t-waar 9942

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in t Waar?

Waarom mijn woning in t Waar isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025 en dat bespaart tot €320, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna check je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldambt

Dankzij subsidies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in t Waar extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in t Waar. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan t Waar wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in t Waar voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in t Waar. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen