Isolatie Finsterwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Finsterwolde? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties zoals de kruipruimte isoleren of deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je uitgebreide informatie over isolatie Finsterwolde. Dit kan gaan om items als deuren isoleren en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-finsterwolde-9684

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Weinig geluid in de woning
 • Toekomstbestendig

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9684
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop check je de meest rendabele manieren om een woning in Finsterwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Finsterwolde is goed te betalen (om en nabij de € 960 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn zo’n €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €250 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Finsterwolde kost om en nabij de €5150. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Dit levert op plusminus €960 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we meerdere rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Finsterwolde (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijkertijd een bewuste samenleving? Woning Finsterwolde isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per 12 maanden. Hierna ontdek je de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Finsterwolde. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3100)
€615
(€6650)
€1240
(€8600)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€290
(€2250)
€320
(€3450)
Spouwmuur€175
(€1075)
€640
(€2700)
€870
(€3000)
HR++ glas€215
(€2325)
€290
(€4225)
€390
(€4925)
isolatie finsterwolde 9684

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Finsterwolde?

Waarom mijn woning in Finsterwolde isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en dat bespaart tot €220 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Praxis, Gamma, Hubo, Multimate, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Oldambt

Door een subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Finsterwolde een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Finsterwolde. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Finsterwolde wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Finsterwolde voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Finsterwolde. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen