Isolatie Veendam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Veendam? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als schuin dak isoleren of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Veendam. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals buisisolatie en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-veendam-9641

 • Uitstekend rendement
 • Een prettig wooncomfort
 • Zet het milieu op 1
 • Voor iedere portemonnee
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9641
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje achterhaal jij de interessantste stappen om jullie woning in Veendam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Veendam is voordeling (gemiddeld zo’n € 880 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1800 en de besparing loopt op tot €185 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Veendam kost plusminus €4550. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1040. De potentiële besparing ligt op €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11300. Je profiteert van grofweg €850 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we nog een aantal aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Veendam (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of een bewuste maatschappij? Woning Veendam isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 p/jaar. Hieronder bekijk je de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Veendam. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3800)
€755
(€6350)
€1020
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€280
(€1950)
€380
(€3550)
Spouwmuur€385
(€850)
€520
(€2075)
€940
(€3175)
HR++ glas€190
(€2100)
€260
(€3325)
€350
(€5125)
isolatie veendam 9641

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Vragen voor een isolatiespecialist in Veendam?

Waarom mijn woning in Veendam isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Delta of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200 en dat bespaart tot €255 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse projecten als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Karwei, Hubo, Formido. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Veendam

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15% van de onkosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Veendam extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.veendam.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Veendam
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Veendam. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Veendam wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Veendam voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Veendam. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabele leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen