Isolatie Nieuwolda

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nieuwolda? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna check je handige informatie over isolatie Nieuwolda. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van de gevel en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nieuwolda-9944

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9944
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je de populairste manieren om je woning in Nieuwolda te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwolda is interessant (plusminus € 860 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nieuwolda kost +/- €5850. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Het rendement is ongeveer €950 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we nog meer rendabele opties. Hierna bespreken we de meest interessante vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuwolda (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Woning Nieuwolda isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl berekenen we de verwachte kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuwolda. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3250)
€645
(€5450)
€1000
(€8150)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€275
(€2650)
€305
(€3000)
Spouwmuur€210
(€1425)
€590
(€2600)
€920
(€3200)
HR++ glas€250
(€2350)
€270
(€3875)
€390
(€5200)
isolatie nieuwolda 9944

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nieuwolda?

Waarom mijn woning in Nieuwolda isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225, waarbij u een besparing realiseert van €245, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige klussen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna check je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hornbach, Formido, Karwei, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Oldambt

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Nieuwolda een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuwolda. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Nieuwolda wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Nieuwolda voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Nieuwolda. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen