Isolatie Nieuw Beerta

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nieuw Beerta? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de buitengevel en radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Nieuw Beerta. We zoomen in op thema’s als radiatorfolie en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nieuw-beerta-9687

 • Lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Minder vervuiling
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9687
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand bekijk jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Nieuw Beerta te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nieuw Beerta kan erg voordelig (al vanaf € 970 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €2000 en de winst ligt rond de €245 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Nieuw Beerta kost +/- €5750. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Het rendement is al snel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Dit levert op om en nabij €930, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we diverse interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht vermelden we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nieuw Beerta (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en ook een CO-2 reducerende wereld? Woning Nieuw Beerta isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nieuw Beerta. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3450)
€705
(€6650)
€910
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€230
(€2000)
€365
(€3200)
Spouwmuur€270
(€1100)
€460
(€2425)
€795
(€3050)
HR++ glas€215
(€2200)
€270
(€3675)
€390
(€4600)
isolatie nieuw-beerta 9687

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nieuw Beerta?

Waarom mijn woning in Nieuw Beerta isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200, dat betekent een winst van 320 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Hubo, Formido, Karwei, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Oldambt

Met hulp van subsidies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Nieuw Beerta een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeente-oldambt.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldambt
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Nieuw Beerta. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Nieuw Beerta wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nieuw Beerta voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Nieuw Beerta. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen