Isolatie Pekela

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Pekela? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Pekela. Bijvoorbeeld vraagstukken over triple glas en PIR isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-pekela-9665

 • Besparen op energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Dempt het geluid
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9665
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website bekijk jij de interessantste stappen om jullie woning in Pekela te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Pekela is goedkoop (vanaf plusminus € 970 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten variëren rond €2000 en het bespaart circa €235, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, steenwol, dekens, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Pekela kost +/- €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1000. De potentiële besparing ligt op €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Dit levert op grofweg €750 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook kennen we nog meer rendabele werkzaamheden. Hieronder behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Pekela (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame wereld? Woning Pekela isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Pekela. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€625
(€6900)
€930
(€8000)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€270
(€1650)
€385
(€2950)
Spouwmuur€360
(€1000)
€630
(€1975)
€800
(€3425)
HR++ glas€190
(€2825)
€315
(€3925)
€415
(€4550)
isolatie pekela 9665

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Pekela?

Waarom mijn woning in Pekela isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600, dat betekent een winst van 300 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei, Formido, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Pekela

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Pekela een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.pekela.nl voor opties in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Pekela
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Pekela. Bekijk ook eens GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Pekela wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Pekela voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Pekela. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen